Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
El Jardín Çiftliği, Honduras’ın güneybatısında Montecillos Rezervi yakınlarında yer alır ve 1981 yılında kurulmuştur. Bugün çiftlik, dördüncü kuşak kahve yetiştiricisi Mario Samuel Mejia Rodriguez tarafından yönetilmektedir. Yüksek rakımda yer alan çiftlik, doğal olarak daha az gün ışığı aldığı için kahve meyveleri daha az miktarda, ancak çok daha kaliteli şekilde gelişir.
Toplamda 20 hektarlık alan yüksek kaliteli kahve üretimi için ayrılmışken, 12 hektarlık kısımda ise daha düşük skorlu ürünler yetiştirilmektedir. Kahve dışında avokado üretimi de yapılan çiftlikte, çevreyle uyumlu tarım uygulamaları ön planda tutulur. Kahve işleme artıklarının gübre olarak kullanılması, toprak koruma için dikilen ağaçlar gibi birçok sürdürülebilir yöntem uygulanmaktadır.
Bu özel lotta kullanılan Parainema varyetesi, yüksek verimliliği ve fincandaki parlak aromatik profiliyle bilinir. Honey işleme yöntemi ise kirazın kabuğu alındıktan sonra, şekerli müsilaj tabakasıyla birlikte kurutulmasıdır. Bu yöntem, kahveye daha tatlı ve meyvemsi bir karakter kazandırır. Sonuç olarak taze incir, sarı elma ve yaban mersini notalarıyla öne çıkan, zarif ve dengeli bir tat profiline sahip bu kahve, özellikle filtre demlemelerde öne çıkar.
Tadım Notu : Sarı Elma, Kuru İncir, Yaban Mersini
Bölge : La Paz
Çiftlik : El Jardín
Varyete : Parainema
İşlem. : Honey (Bal İşlem)
Yükselik : 1400–1650 m