Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
Honduras’ın güneybatısında, La Paz bölgesine bağlı Tutule kasabasındaki çiftliklerden toplanan bu özel kahve, ülkenin kahve üretiminde öne çıkan Montecillos alt bölgesinden geliyor. “Taşların Yurdu” olarak bilinen bu dağlık ve sık ormanlarla kaplı coğrafya, kahveye eşsiz bir karakter kazandırıyor.
Rakımı 1450–1600 metre arasında değişen bu bölgedeki kahve ağaçları, muz ağaçlarının gölgesinde, sınırlı gün ışığıyla yavaşça meyve veriyor. Bu da çekirdeklerin daha yoğun ve kompleks tat profiline ulaşmasını sağlıyor.
Doğal (Natural) işleme yöntemiyle hazırlanan bu kahvede; narenciye, kuru meyveler, karamel ve kakao aromaları ön plana çıkıyor. Dengeli asiditeye sahip, kavurma profiline göre demleme veya espresso olarak gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.
Montecillos, Honduras’ta menşei koruma (Denomination of Origin) alan ilk bölgedir ve bu kahve, 2016 Cup of Excellence’da ülkenin en iyi %3’lük dilimine girerek ne kadar özel olduğunu kanıtlamıştır.
Tadım Notu : Kuru Meyveler, Karamel, Kakao
Bölge : Montecillos, La Paz
Çiftlik : Tutule Regional
Varyete : Ihcafe 90, Catuai
İşlem. : Natural
Yükselik : 1450–1600 m